Materiale

Din multitudinea de materiale am selectat si va prezentam cateva dintre ele.

Organza

Este un material fin si subtire care se bazeaza pe fibrele de matase. Tesaturile moderne includ pe langa matase si fibre sintetice (poliester, nailon). Tesaturile fine de matase privin din China. Un alt producator de fir de matase, mai aspru este India. Tesaturile de calitate din matase se realizeaza in Europa: Franta, Italia, Spania si nu numai.

Voal

Sub aceasta denumire se regaseste unul din cele mai cunoscute materiale folosit in industria perdelelor. Compozitia include fibre sintetice si uneori si anumite fibre naturale. Este un material usor de intretinut.

Semiorganza

Este o combinatie intre voal si organza.

Perdele din fibre naturale de in, bumbac

Materiale extrem de frumoase si elegante. Intretinerea lor nu este la fel de simpla ca in cazul celor care contin fibre sintetice. Realizarea de aranjamente ofera rezultate spectaculoase dar confectionarea si montarea trebuie sa respecte anumite reguli stricte.

Catifea

Este un material fin, cu fibre naturale de matase, bumbac, lana etc.. Firele din tesatura sunt foarte dese si de aici o densitate mare a materialului. Este un material clasic si elegant.

Soft

Un material frumos si elegant, care ofera aranjamente interesante.

Tafta

Este un material usor, cu textura simpla si nu foarte deasa.

Blackout

Este un material greu, sobru, care filtreaza foarte bine lumina. Este usor de intretinut. Necesita sisteme de prindere solide.